Zapiekanki z awokado

7:07:00 PM

Zapiekane awokado to jest to, co lubię najbardziej. Wczoraj był jednak dzień Wielkiej Mięsnej Improwizacji zakończonej niespodziewanym sukcesem, ale o tym w następnym odcinku :-)
Nasz awokadowy tydzień na blogu powoli dobiega końca, przypominam jednak o mojej durszlakowej akcji kulinarnej- o tutaj.
Zapraszam Was do niej bardzo serdecznie ;-)

Składniki:
1 miękkie awokado
pokrojona bagietka
masełko imbirowe
łyżeczka oliwy
kilka kropel limonki
tymianek
bazylia


Przygotowanie:
Bagietkę posmarować masełkiem (więcej o masełku imbirowym - tutaj.) Położyć awokado i lekko skroplić oliwą wymieszaną z sokiem z limonki. Posypać przyprawami i włożyć na 6-7 min do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Przystroić bazylią i podawać z sosem czosnkowym.


Smacznego :-)

Sprawdź też

3 komentarze

  1. fajny pomysł na zdrową kolację, bardzo mi się podoba

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy nie jadłam, ale przyznam, że brzmi i wygląda niesamowicie kusząco:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłam awokado w tryliardach wersji a zapiekane nadal jest mi obce ;) Ciekawy pomysł, kusi!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...